Pizza

Har på förmiddagen/mitt på dagen idag varit me Linda och Ole till en hästaffär på andra sidan Oslo och sen var vi o hälsade på Lindas bror som med sin (svenska ;D) flickvän precis flyttat in i en SUPER fin lägenhet.. Den var grymt fiin!! Sen käkade vi lunch på en galleria..
Nu ska jag snart ut till stallet, ska rida Lucky och så skulle Linda och Ole longera Ludde :)..
Ikväll blir de Pizza och film hos Linda o Ole :)..
Hoppas att få iordning på min tv imorgon :)...

Ha de fint, hörs imorgon..

-Frida

Taco

Blir ett snabbt inlägg igen :).. Väntar bara på att Lucky ska stå färdigt på "Vitafloor" så jag kan ställa tillbaka honom i hans box så ska jag springa in och duscha och sen åka till Linda :)..
Vi skulle kanske kolla lite på priserna på Falsterbo me :D, Linda och Ole funderade nämligen på att åka dit också i sommar så det vore verkligen super kul!!! :D
Red Torden förut och det gick bra tycker jag :).. Han är gammal travare så han rör sig lite spec så är lite svårare o rida honom pga av det men han var faktiskt väldigt trevlig ändå!! :)

Ha en bra fredag kväll..

-Frida

Fredag

Hinner visst slänga in en snabbt inlägg ;P..
Har ju varit me Linda i Lilleström nu på förmiddagen, hon skulle först röntga sin näsa sen blev de frukost i lite drygt en timme på ett mysigt fik.. sen blev de lite shopping, hitta ett par riktigt snygga solglajjer men plånboken sa ifrån :(.. Fan! Måste hitta ett jobb...

Nu ska jag ut o motionera Cassini, Lucky och så ska jag faktiskt rida Torden idag :)..
Sen åker jaq till Linda vid sju...
Hoppas att vi kan fixa min tv i helgen, börjar vara liiite segt utan tv nu om säger så!


Ha de fint..


-Frida


Torsdag

Torsdag idag då.. Har varit i Jessheim i eftermiddag, Espen skulle dit på möte så fick åka med honom.. så visade han var skattetaten var där jag kunde fixa skattekort och pers. nr(d-nr)... Efter det blev de lite shopping, lr mest tittande :P.. Plånboken tillät inte så mycket mer tyvärr :(, var sååå shopping sugen.. Blev bara ett par t-shirts.. Finns en jätte stor galleria (tre våningar som är ungefär lika stora som gränden i linköping, varje våning!) Precis ny, super fint!! :)

Sen i em/kväll har jag varit inne hos Espen o Jorunn och ätit middag :).. Trevligt!

Imorgon ska jag me Linda till Lilleström, hon skulle visst röntgas sen ska vi kosa oss lite och käka lunch ;)..
Och sen på kvällen blir de tacos hemma hos dom :)..

Jävla skit! Hittar inte usb sladden till telefonen :(.. vet inte om jag inte fick med mig den från sälen lr om den ligger här någonstans bara att jag inte hittar den?! :(

Får se om jag skriver ngt imorgon, är inte så säker på att jag kommer hinna de men vi får se :)..

Ha de fint iaf..

-Frida

Gustav 2

Haha, sitter o tittar på "Gustav 2" :P.. Så himla skön! :D Älskar alla olika dialekter som djuren har! :D haha.. Så grymma! :)

Annars har jag i em varit o kollat me jobb lite, blev inte så mycket men.. På hööks sökte dom inte folk iaf, synd.. Ska kolla på Rema 1000 o Rimi imorgon tänkte jag, får se om jag åker till Kiwi också..

Blev en långtur me hästarna i skogen igår :).. Ole och jag var ute o red i ca 2½ timme :), var hemma igen klockan halv åtta på kvällen :).. Härligt!

Idag har jag longerat Lucky och sen hjälpt Linda att longera Torden.. Ska göra det en eller ett par gånger till, tills han är snäll, så ska Linda pröva sen igen så hoppas vi att det går bra då :)..

På fredag ska jag hem till Linda o Ole och äta tacos :D.. Mums!

Nej nu blir det snart sängen :)..

Ha de fint..


Saknar :'(..



-Frida


Onsdag

Jaha då var det onsdag då..
Julle åkte tillbaka till sverige för lite drygt en timme sen.. Sen skulle Jorunn hjälpa mig o ringa till skattetaten men vi stod som nr 200 i vänte listan på telefonen.. Så Jorunn skulle iväg så hon hade telefonen med sig medans hon gjorde iordning så skulle vi förhoppningsvis komma fram innan hon var tvungen att åka, men jag gick ut så länge så sen vet jag inte hur det gick, om dom hann ringa lr inte..
Nu ska jag iaf gå o duscha sen sticka iväg o handla kolla upp lite mer med jobb, ska kolla på Hööks affären, hade varit himla kul om man kunnat få jobb där men vi får se.. Spelar inte så stor roll vad jag får för jobb..

I eftermiddag ska vi flytta upp Lucky o Cassini till stallet där uppe, är ju bara dom två kvar där nere så det blir för kallt för dom så dom får flytta upp :).. Sköönt! Mycket smidigare o ha alla på ett ställe, plus att det inte blir så långt o gå med maten o skottkärran när man mockar :P, man slipper den jobbiga uppförsbacken :P..

Bäst just nu: "The Offspring- You´re Gonna Go Far, Kid"

Nej nu måste jag sticka.. Ha de fint!



Vill ha!!!



-Frida

Snabbis!

Idag har det inte hänt mycket, jobbat som vanligt.. Skulle ringa till folkeregistret förut men förstod inte riktigt hur jag skulle göra så måste prata med Jorunn eller Espen om det..
Nu ska jag alldeles strax ut till stallet, hovslagaren och distrikts vet. kommer.. Abby har tappsko och så skulle visst hovslagaren byta broddar lr nåt på Torden.. sen ska veterinären kolla igenom Abby o Nicovia så dom är friska, rutin grej när dom ska åka så långt (dom ska me Julle till sverige imorgon)..
Senare ska Ole och jag rida ut, ska ta in hästarna först sen ska vi rida..

Nej nu måste jag sticka, får se om jag kommer tillbaka nåt idag..

-Frida

Måndag

Tror de e måndag idag va? :P Blir helt veckovill här! Dagarna ser nästan likadana ut så håller inte reda på vad det är för dag :P..

I lördags blev de ju bio me Linda o Ole, vi såg "Bröllopsduellen", kommer inte ihåg va den heter på norska men :P.. Var som tur var inte dubbad, utan talet var på engelska och sen var det norsk textning :)..

Igår var jag o Linda ute o körde Torden (Lindas häst som är fd. travare) en sväng :).. Jätte härligt!!

Idag har det inte hänt så mycket, jobbat i stallet som vanligt på förmiddagen.. sitter och väntar på att veterinären ska komma och vaccinera 4 av hästarna.. Får se när han kommer, om jag hinner sticka iväg o handla efter eller om jag får ta de imorgon.. Hoppas iaf att jag hinner ringa o fixa norskt pers nr. och skattekort..

Har ont i armen :(.. Var en av hästarna som sprang över mig när jag skulle ta in två som går tillsammans i förrgår.. Så jag tror att jag sträckte armen lr nåt sånt när det ryckte tag när hon drog iväg.. Gör iaf ont i armen, igår och förrgår kväll var jag jätte skakis i handen, framför allt i förrgår kväll då kunde jag inte hålla någonting stilla med den handen, utan den skaka som fan! Var bättre igår och idag är skakningen borta så nu har jag bara ont.. Hoppas det blir bra snart med..

I helgen som kommer är jag helt ledig från stallet, lr ska väl motionera ett par hästar o lite så men har inga ut/in-släpp eller fodringar, Jorunn och Espen har hela helgen så Linda o Ole är också lediga så Linda o jag skulle hitta på nåt :).. Får se va de blir, Linda prata om igår att jag ev kunde låna Oles skidor så kunde vi åka skidor, finns faktiskt en skidbacke inte långt härifrån :).. Men vi får se! :)
Skönt o ha Linda o Ole, annars hade det blivit ensamt här kan jag säga!! :) Men tack vare dom så trivs jag kanon! :)

Nej nu tycker jag faktiskt att veterinären får ta o komma!! Han skulle kommit mellan 12-13 så nu börjar han vara lite väl sen tycker jag, men men så är det.. kan ju ha kommit ngt akutfall..


På den första bilden är det Malin o jag, den andra är det Joel o Linn när vi sitter på Eskils flak på bilen på väg hem från fest :D (därav den suddiga bilden :P)..

Miss my friends at home!



-Frida

Hemma

 

Jahopp då va man hemma i Norge igen då :).. Dagarna i Sälen var underbara, vädret var inte kanon hela tiden men de gjorde inte så mycket! :) Vara underbart iaf!
var ute och åkte skidor igår på dagen också, hade planerat att jag skulle äta mat med dom andra på kvällen och sen åka efter det.. Och så blev det, hade tänkt åka vid ca åtta men blev lite sen så kom iväg vid strax innan halv nio..
MEN när jag bara åkt ca en kvart lr nåt, tror jag hade typ 1 mil kvar till norska gränsen lr nåt sånt.. Då kommer jag runt en kurva och ser typ 100m framför mig hur en bil kommer från vänster och kör rakt över vägen in till höger, trodde att det var en bil som svängde in på en avfart (tyckte dock att den hade lite högfart), men när jag kommer fram ser jag att det var minsann inte någon avfart där utan bilen står med nosen rakt ner i diket mot ett träd.. Jag tvärstannar, hade som tur var inte så hög fart eftersom det var glashalt, så fick stopp på bilen nästan med detsamma, hoppade ur och sprang ner i diket till förardörren för att se hur det gått för dom i bilen.. Det var två tjejer i typ 18-2 års åldern som var på väg från Oslo till Sälen, som tur var så hade ingen av dom skadat sig något.. Tror att tack vare att det var så mycket snö så stoppade det upp farten så mycket så när det tog stopp mot trädet så var farten väldigt låg.. Var också tur att trädet stod där, det var nämligen en rätt så brant backe ner där så hade inte trädet stått där så hade nog bilen fortsatt ner där och då hade det inte varit så kul!
Vi ringde iaf till svenska bärgningsbilen men dom sa bara att dom inte ville åka för att om bilen var trasig så att det inte gick att köra med den så var man tvungen o köra den till norge eftersom den var norskregistrerad och det gjorde inte dom så då skulle dom åka i onödan.. Så vi fick ringa till dom norska sa dom.. Men då ringde vi istället till försäkringsbolaget som bilen var försäkrad i, dom sa då att dom skulle försöka få tag i någon som kunde komma och dra upp bilen så skulle dom ringa upp igen.. vi trodde nämligen att bilen skulle gå o köra med så vi sa till dom att vi förmodligen bara behövde någon som kunde dra upp den ur diket.. Efter ett bra tag, typ 30 min lr nåt sånt så ringde dom upp igen då hade dom fått tag i bärgare så dom skulle komma.. Den ena tjejens mamma och sambo var då på från tandådalen för att komma och hjälpa dom.. så när dom kom så kunde jag fortsätta min resa mot norge, klockan hade då hunnit bli ca halv elva :(.. Jag var sedan hemma i Norge vid ca halv två på natten, resan som igentligen skulle tagit ca 3½ timme hade då tagit ca 5 tim och jag var ganska så rejält trött efter en dags skidåkning och lång hemresa.. men det gick bra för mig att köra iaf även att jag bitvis var rätt så rejält trött :)..


Det här inlägget skrev jag igentligen i torsdags tror jag det var men datorn jävlades och internet stängdes ner så jag trodde att det här inlägget försvann då :P.. Men fick se nu att det visst inte gjorde de :P..

Men men, ikväll har jag iaf varit på bio me Linda o Ole :).. Trevligt, kul att hitta på ngt o inte bara sitta här hemma ensam om kvällarna..

Är inne i en djup svacka nu.. Självförtroendet och självbilden är långt ifrån på topp.. :(


Ha de bra.. Tänker på er där hemma men än saknar jag er inte nåt spec ;P.. haha, jo då lite gör jag allt ;)..

-Frida


I Love!

Åhh, vad jag älskar att åka skidor/bräda!! :D Loove it!!
Har nu varit ute förmiddagen och premiäråkt för i år!! Nu är de lunch time sen på´t igen!! :D

-Frida

Lördag

Idag blir det att åka till Klöfta i em, lämna in min arbetsansökan och handla lite mat.. måste se om jag hitta några kontantkort me, blir alldeles för dyrt att ringa på abbonemanget..

Har redan packat de jag ska ha med mig till Sälen, så de e jag fördig me.. bara packa ned datorn me så är allt klart! :)
Blir förhoppningsvis att jag åker ungefär vid ca 10-11 imorgon har jag tänkt mig, Linda o jag räknade ut att det borde ta ca 3-4 tim lr nåt sånt, kanske mer.. Får se, har ju ingen tid o passa som tur är :)..

Nej nu är det dags att ge lunch mat till hästarna.. Sen duscha och sticka till Klöfta..

ha de fint..

-Frida

1 dag kvar!


Utsikten från stallet här i Norge :)..


Nu är det bara 1 dag kvar tills vi ska till Sälen!! Åhh, vill åka nu :P.. Längtar någonting grymt efter att få glida ner i backen, på brädan eller skidorna!! Kommer bli grymt, har längtat sen förra vintern nu ;D

Annars händer det inte så mycket, lr idag har det rullat på.. Hade först hovslagaren här i förmiddags som skulle verka hovarna på åringarna och 2-åringarna, dom skötte sig riktigt bra! :) Sen i em/kväll har vi haft ett gäng tjejer här som har varit o kollat på några hästar, några var utbildade men dom flesta höll på att plugga, vet inte riktigt vad dom var/skulle bli utbildade till men dom kände iaf igenom hästarna, muskler osv och kollade hur dom rörde sig, om dom hade ont i några muskler eller så..

 Det är vad som hänt idag, hade tänkt jag skulle åka till Klöfta o lämna min arbetsansökan men det hann jag inte då hovslagaren var försenad :(.. Får ta de imorgon!

Nu har jag läst ut andra boken i "Twilight"- serien :D.. Men måste säga att jag nog nästan tycker att den första varit bäst än så länge, men de e jämt :P.. Älskar dom iaf! :P

Igår var det en ganska jobbig morgon känslomässigt :(.. Dom tog bort (avlivade) Julles två gamla tävlingshästar.. Jag har inte problem med just det men det väckte så många minnen så det blev riktigt jobbigt! :( Många minnen på min underbara Solle!! Saknar honom någonting grymt!! :'(


Klarar inte att hålla tillbaka tårarna när jag tänker på dig och vår fina underbara år vi fick tillsammans! Du togs från denna jord alldeles för tidigt, du förtjänade inte det!:( Tror aldrig saknaden efter dig kommer upphöra, för jag kommer aldrig hitta någon som kan mäta sig med dig!

Min älskade Solid Fire!!









-Frida

Onsdag

Jaha, då var de onsdag då :).. Har precis ätit lunch, läst lite och sitter precis o tittar på "En riddares historia" :)..Ska snart ut o rida Lucky :), härligt i detta underbara väder!! :D Solen skiner och himlen är klarblå utan ett moln så långt ögat kan nå :).. Kunde inte vara bättre, lr jo de kunde de, om de varit liite varmare :P..

Igår var jag i Klöfta o pratade med chefen i kiosken, så han sa att dom sökte personal till kvällar o helger :D.. Så jag ska skriva en ansökan o lämna in så får vi se sen :).. Hoppas hoppas..
Var också och skulle fixa ett norskt personnummer och skattekort men de kunde dom inte göra där jag var så jag måste ringa och fixa det.. Tänkte bara jag skulle prata med Jorunn och Esten först, se vad dom säger..

BARA 3 dagar kvar till Sälen!! :D

-Frida


En dag som alla andra..

Jaha, denna dag har sett ut som alla andra denna vecka typ :P.. Jobbat här hemma, hunnit me o titta lite på film osv :)..
Imorgon ska jag ut o leta jobb! :) Hoppas jag kan hitta nåt :)..
Finns inte så mycke o berätta om, blir bara en massa onödigt babbel :P..

Tänker på er Emelie!! Hoppas Elin blir frisk snart! Vet inte vad jag skulle göra om det hade varit min syster/bror :(.. Usch! Du vet att jag alltid finns här för dig!! Har alltid gjort och kommer alltid alltid göra!! Tänker på dig gumman..


Ha de så bra alla..


-Frida


Lördag

Min första lördag i Norge då.. Inte hänt så mycke direkt, Julle åkte till skåne idag.. Men hon kommer tillbaka på en blixtvisit på torsdag (tror jag), hon skulle visst till tandläkaren och så ska hon ta med sig ytterligare 2 (1) hästar till skåne.. Sen sticker hon igen på fredag tror jag..

Satt igår och planerade hur Linda o jag ska dela på veckorna nu framöver.. Jag ska ha stallet alla förmiddagarna i veckorna, sen turas vi om på helgerna.. Dom dagar det är helgdagar, typ påsk och så så tar inackorderingarna hand om stallet.. Så nästa gång jag kommer hem till Sverige igen (förutom om en vecka :P) är i påsk, då är jag hemma hela påsken, sen kommer jag hem över valborg med :D.. Det är vad jag vet just nu :)..

Följde me Julle igår kväll när hon skulle handla lite, så nu vet jag lite mer var jag ska söka jobb :).. Prata me en tjej i en kiosk, hon trodde att det var en tjej som skulle/hade sagt upp sig där men chefen var inte där då så hon tyckte att jag skulle komma tillbaka o prata med honom, det gällde visst kvälls o helgjobb iaf :).. Så det låter ju bra, tänkte åka runt på måndag o kolla lite mer.. ska kolla i mataffärerna med :)..

Nej nu ska jag fortsätta titta på "Made in Manhattan" sen blir de sängen :)..
Ha de fint alla..

-Frida


Just snyggt!

Gått o blivit genomförkyld :(.. passar ju bra nu när man precis börjat jobba, kunde ju inte kommit lite tidigare :@.. Skulle igentligen fodrat hästarna imorse men sov dåligt som fan under natten, varit vaken jag vet inte hur många gånger, så kännde redan under natten att jag förmodligen inte skulle palla att gå upp men tänkte att jag måste ju försöka iaf.. jag ballar ju inte ur i första taget, men när klockan ringde imorse o jag steg upp ur sängen så blev jag yr som fasen och fick världens spränghuvudverk :(.. Så skrev ett mess till Julle och chansade, om hon skulle vakna av det lr inte.. de gjorde hon, så jag hoppade i sängen igen.. tänkte att om jag får sova en stund till så kanske de går över så jag kunde hjälpa till o släppa ut hästarna, men när klockan ringde för andra gången så mådde jag inte ett dugg bättre.. skrev ett mess till Julle igen och somnade sen om.. När jag sedan vaknade vid ca tolv igen så mådde jag bättre men är inte bra kan jag säga.. Gick då på toa och träffade då på Julle så hon sa då åt mig att jag skulle hålla mig inne så jag blir frisk så snart som möjligt...
Usch, hatar att vara sjuk! :(

Har inte varit iväg o kollat upp ngt med jobb än så länge.. Har inte hunnit, har varit fullt upp här hemma dom här dagarna.. Hästar på rymmen, Julle har hållt på o flyttat och ordnat en massa pappersarbete m.m.. Så det har varit fullt upp :).. Förhoppningvis kan jag åka ut o kolla nästa vecka :)..

Nej nu ska jag försöka vila/sova lite igen..

Hörs..

-Frida

Norska

Jahopp då har man blivit Norska då :P.. Känns bra måste jag säga :)..
Startade hemifrån vid ca halv nio och var framme vid ca tre.. Då var de bara o sätta igång o jobba med detsamma :P.. var några av hästarna som rymt så fick hjälpa till o ta in dom.. sen fick vi städa min lilla hus, hon som bott där innan hade inte städat alls :@, dålig stil! men men, iaf så hjälpte Julles mamma mig o städa :).. efter de så tog vi in hästarna och jag mockade, Julle hade inte hunit de innan då hon håller på och flyttar.. Senare på kvällen blev jag bjuden på mat inne hos dom :).. Trevligt!

Idag var jag uppe och fodrade sen hjälptes Julle och ja åt o släppa ut hästarna.. Julle skulle sen på möte så jag mockade en del, sen fick jag hjälpa till me en av fölungarna som är halt.. sen blev det lunch dags för hästarna och mig, sen har jag suttit o tittat på film en stund och ska nu gå ut och fortsätta mocka sen ta in hästarna :)..

Himla tur att man inte glömde termobyxorna kan jag säga då det är ca -10 grader :P..
Senare i veckan blir de att börja leta jobb, skulle åkte omkring idag o hört mig för men erbjöd mig att ta stallet hela dagen istället så Julle kan flytta klart och så :)..

Nej nu måste jag gå :P..
Hörs, ha de gött..

-Frida